Erişilebilirlik

'Iraklılara İşkence Yapanlar Adalet Önüne Çıkartılacak' - 2004-05-13


Bağdat’a sürpriz bir ziyaret yapan Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, bir avuç askerin kötü davranışının Amerika’nın saygınlığına ağır darbe indirdiğini söyledi.

Rumsfeld, Amerikan askerlerine hitaben yaptığı konuşmada Iraklı tutuklulara işkence yapan kişilerin adalet önüne çıkartılacağını belirtti.

Genelkurmay Başkanı Richard Myers’la birlikte Bağdat’ı ziyaret eden Rumsfeld, askerlere, verdikleri hizmetten büyük gurur duyduğunu vurguladı.

Konuşması askerler tarafından alkışlar ve sevgi gösterileriyle karşılanan Amerika Savunma Bakanı, istifa çağrılarına boyun eğmeyeceğini belirterek herzaman ayakta kalmayı başaran bir kişi olduğunu savundu. Yoğun güvenlik önlemleri altında yerel saatle öğle sıralarında Bağdat’a ulaşan bakan, ilk olarak Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı General Richardo Sanchez ve sivil yönetici Paul Bremer ile bir araya geldi. Ardından da işkence olaylarına sahne olan Ebu Gureyb cezaevine gitti.

Bakan, Irak’a giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada da, ziyaretinin amacını, "esirlere gerektiği gibi davranılıp davranılmadığını ve Amerikan askerlerinin tavrının doğru olup olmadığını yerinde görmek" olarak açıkladı.

XS
SM
MD
LG