Erişilebilirlik

Eurovision'da Finale Doğru - 2004-05-13


Bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenlenen ve ilk kez iki aşamalı olarak yapılan 49. Eurovision şarkı yarışmasının yarı finali dün akşam yapıldı. Yaklaşık 6000 seyircinin doldurduğu İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda görkemli bir organizasyon gerçekleştirildi. Dün akşam yarı finali kazanan 10 ülke, Cumartesi günü yapılacak olan finale katılmayı hak kazandılar.

Bu yıl 36 ülkeden sanatçıların katıldığı yarışma, ilk kez ülke sayısının çok olması nedeniyle iki aşamalı olarak yapılıyor. Televizyon izleyicilerinin mesaj ve normal telefon sistemi ile verdikleri oylar doğrultusunda finalde yarışmaya hak kazanan ülkeler şöyle: Ukrayna, Yunanistan, Sırbistan-Karadağ, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta, Bosna-Hersek, Hollanda, Arnavutluk, Hırvatistan ve Makedonya. Finale doğrudan katılacak ülkeler ise, İspanya, Avusturya, Norveç, Fransa, Almanya, Belçika, Rusya, İzlanda, İrlanda, Polonya, İngiltere, Türkiye, Romanya ve İsveç.

49. Eurovision Şarkı Yarışması’nın, Cumartesi akşamı yapılacak finali ise 36 ülkenin tümünde canlı olarak yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıl Türkiye adına yarışan Sertab Erener birinci olmuş ve böylece bu yıl Türkiye Eurovision şarkı yarışmasına ev sahipliği yapma hakkını kazanmıştı. Bu sene ise Türkiye'yi Athena grubu 'For Real' adlı ingilizce şarkıyla temsil ediyor.

XS
SM
MD
LG