Erişilebilirlik

BM'den 'Irak'ta İnsan Hakları' Raporu - 2004-05-06


Birleşmiş Milletler, bu ay sonunda, Irak’taki insan hakları ihlalleri konusunda bir rapor yayınlayacağını açıkladı. Örgüte bağlı insan Hakları Komisyonu’nun açıklamasında, İngiltere ve Amerika liderliğindeki koalisyonun ülkenin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana geçen 12 aylık sürede işlendiği iddia edilen insan hakları ihlallerinin soruşturulduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Fred Eckhard, soruşturmanın Ebu Gureyb hapishanesindeki ihlalleri de kapsadığını bildirdi. Sözcü, koalisyon yetkilileriyle Irak Geçici Yönetim Konseyi üyelerinden soruşturmaya yardımcı olmalarını istediklerini belirtti:

“İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili Bertrand Ramcharan, Irak’taki Amerikan sivil yönetimin lideri Paul Bremer, geçici Konsey üyeleri ve koalisyondaki diğer ülkelerin Dışişleri Bakanları’ndan soruşturmayla ilgili tüm bilgileri aktarmalarını istedik. “

Sözcü Ekchard, soruşturmayı yürüten ekibin bilgi toplamak üzere Bağdat’a gidip, Ebu Garip hapishanesindeki tutuklularla da görüşmeyi planladıklarını da kaydetti.

XS
SM
MD
LG