Erişilebilirlik

Miloşeviç'in Yargılanmasına Ara Veriliyor - 2004-05-05


Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi, eski Yugoslavya devlet başkanı Slobodan Miloşeviç’in yargılanmasına Sırp liderin sağlık sorunları nedeniyle iki hafta ara verileceğini açıkladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Miloşeviç’in savunmasına daha önceden belirlendiği gibi sekiz Haziran’da değil 22 Haziran’da başlanacağı belirtildi. Mahkeme bu kararını doktorların tavsiyesi üzerine verdi.

Doktorlar, yüksek tansiyon ve diğer hastalıklardan şikayetçi olan Miloşeviç’in dinlenmesi için zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Bu arada, savcılık mahkemeden, savunma makamının Miloşeviç hakkındaki soykırım suçlamasının geri çekilmesi yönündeki talebini reddetmesini istedi.

İddia makamı, zaman kısıtlaması nedeniyle dava konusu olan bütün olaylarla ilgili ayrıntılı delillerin dosyaya konulamamış olabileceğini ifade etti. Ancak iddia makamı, Miloşeviç’in ulusal, etnik veya dini bir grup olarak Bosna-Hersek Müslümanlarını yok etmeyi amaçladığını kanıtlayacak kanıtları mahkemeye sunduğunu vurguladı.

Miloşeviç’in adil bir biçimde yargılanmasını sağlamaya çalışan avukatlar, savcılığın soykırım iddiasını kanıtlayamadığı gerekçesiyle, bu iddianın eski Yugoslavya devlet başkanı hakkındaki suçlamalardan çıkarılmasını talep etmişti.

Avukatlar, bu talebi, savcılık makamının iddianameyi mahkemeye sunmasının ardından Şubat ayında gündeme getirmişti.

XS
SM
MD
LG