Erişilebilirlik

'Türkiye Terörle Mücadelede Güçlü Bir Ortak'  - 2004-04-30


Amerika Dışişleri Bakanlığı geçen yıl terörist olay sayısının 1969 yılından buyana en düşük düzeye indiğini açıkladı. Raporda terör olayı sayısının 190’a inmesinde, uluslar arası alanda işbirliğinin büyük payı olduğuna işaret edildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın terörizmle ilgili yıllık raporunda Türkiye, terörle mücadelede uzun zamandan beri güçlü bir ortak olarak tanımlanıyor.

Raporda, “Türkiye geçen yıl, kendi topraklarında büyük terör saldırılarıyla mücadelenin yanısıra, Türk- Amerikan ilişkilerini tehdit eden çeşitli yerli terör örgütleriyle de savaştı”, deniliyor.

Türkiye ile Amerika’nın KADEK örgütüne karşı işbirliğini birkaç kez görüştükleri kaydedilen raporda, Dışişleri Bakanı Colin Powell’in Kasım ayında bu örgütün yarattığı tehdidi ortadan kaldırmak için Türkiye’ye yardım taahütünü tekrarladığına da işaret ediliyor.

Eskiden PKK olarak adlandırılan KADEK’in siyasi bir parti gibi görünebilmek için, adını bir kez daha değiştirerek KHK veya KONGRE GEL yaptığına işaret edilen raporda, kuruluşun geçen yıl giriştiği saldırılar sıralanıyor.

XS
SM
MD
LG