Erişilebilirlik

Amerika Kıbrıs'ta Rum Liderleri Suçladı - 2004-04-27


Amerika Kıbrıs Rum liderlerini, Annan planı üzerindeki referandum oylamasını yönlendirmekle suçladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, “sonuç hayal kırıcı olmakla birlikte, Rum hükümetin yaptığı iddia edilen işler açısından bakıldığında sürpriz sayılamaz” dedi.

Boucher Kıbrıs hükümetinin, planı destekleyenlere radyo ve televizyonlarda yeterli zaman vermediğini belirtti. Sözcü yeterince konuşmasına izin verilmeyenler arasında yüksek düzeydeki bir Avrupa Birliği yetkilisinin bulunduğunu kaydetti. Boucher, öğretmenlerin öğrenci ve ailelerini plana ‘hayır’ demeye çağırdıklarını belirtirken, olumlu oy verme eğilimindeki bir öğrencinin öldürülmekle tehdit edildiğini söyledi.

Kıbrıs Rum hükümeti, bu iddialara henüz yanıt vermedi. Amerikalı sözcü, Kıbrıslı Türklerin plana oy vererek büyük cesaret gösterdiklerini de bildirdi.

Dün ayrıca Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell Amerika’nın Kıbrıslı Türklere ekonomik yardım yapma kararı alan Avrupa Birliği’ne katılacağını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan da taraflardan, görüşme masasına dönmek için gereken adımları atmalarını istedi.

XS
SM
MD
LG