Erişilebilirlik

Bağdat'taki Saldırıda Bir Amerikan Askeri Öldü - 2004-04-25


Irak’ın başkenti Bağdat’ta yol kenarına yerleştirilen bir bomba, bir Amerikan askerinin ölümüne ve üçünün de yaralanmasına yol açtı.

Bir Amerikan askeri sözcüsü, bombalı saldırının ardından silahlı çatışmanın çıktığını ve çocukların iki ateş arasında kaldığını açıkladı. Bununla birlikte ölen sivillerin sayısı konusunda bilgi alınamadı.

Amerikan askeri yetkilileri, bugün Felluce’deki ateşkesi uzatma kararı almıştı. Salı günü Irak polisi ve Amerikan askerlerinin kentte devriye gezmesi planlanıyor.

Ateşkesi uzatma kararı, dün Başkan Bush’un üst düzey danışmanlarıyla bir araya gelerek, Felluce’yi üç haftadır etkisi altına alan silahlı çatışmaları görüşmesini izliyor.

Bugün ayrıca Musul kentinde düzenlenen roket saldırısında da dört Iraklı ölürken, on kişinin de yaralandığı gelen haberler arasında..

Liderler Irak'taki birliklerini ziyaret ediyor

Irak'ta askerleri bulunan ülkelerden ikisinin liderleri bugün birliklerini ziyaret etti.

Avustralya Başbakanı John Howard, 89 yıl önce Çanakkale Savaşları’nda yaşamını yitiren askerlerin anıldığı Anzak Günü dolayısıyla Bağdat Havaalanı'nda düzenlenen törene katıldı. Howard, Amerika öncülüğündeki koalisyonda yer alan askerlerine çabalarından dolayı teşekkür etti.

Avustralya'nın Irak'ta 850 askeri bulunuyor. Başbakan Howard, ülkesinin Irak’taki birliğini kısa zamanda geri çekmeyi düşünmediğini açıkladı.

Bugün Irak’ı ziyaret eden diğer bir lider de Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov’du.

Brahimi: 'Yönetim Devri Zor Olacak'

Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi, Irak’ta yeni hükümetin görevini 30 Haziran’da alacağını yineledi ancak, bunun zorlu bir iş olacağını açıkladı.

Brahimi, bu tarihte görevi devralacak geçici Irak yönetiminin yetkilerinin ise kısıtlı olacağını bildirdi.

Paris’te açıklama yapan Brahimi, halen Irak Geçici Yönetim Konseyi’nde bulunan bazı kişilerin de, yeni hükümette görev yapmasına karşı olduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG