Erişilebilirlik

Türkiye, Rentisi'nin Öldürülmesine Sert Tepki Gösterdi - 2004-04-19


Türkiye, Hamas’ın yeni lideri Rantisi’nin öldürmesini sert bir dille eleştirdi. Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı “Hukuk dışı bir suikast eylemi” olarak nitelerken, Başbakan Tayyip Erdoğan, “İsrail çok yanlış yolda. Barışa bomba atıyor.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in suikast ve cinayet kararı almasının yanlış olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, “bu füzeler kimseye yarar sağlamaz. Hatta karşılığı açısından zararı dokunur. Herkesin oturup barışın nasıl sağlanacağını düşünmesi lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise, olayı kınadıklarını bildirdi. Gül saldırıyı ‘yargısız infaz’ olarak nitelerken devletin suikast yapamayacağını ifade etti ve bu tür girişimlerin barış sürecini çıkmaza sokacağını sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da, “Bu tür hukuk dışı suikast eylemleri, bölgede amaçlanan barış ve huzura hizmet etmemekte, tam tersine çatışma ortamını daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir” denildi

Bakanlık, Filistin-İsrail ihtilafının çözümü için tarafların yol haritası çerçevesinde bir an önce diyaloğa başlamalarının uluslarası toplumun beklentisi olduğunu da bildirdi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Kıbrıs’taki referanduma 5 gün kala Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın egemenlik konusuyla ilgili şikayetlerini, “Hangi egemenlikten bahsediyorsunuz. Bir kasa portakal ihraç edemiyorsunuz. Kimse sizi tanımıyor. Hangi egemenlik bu?” sözleriyle eleştirdi.

XS
SM
MD
LG