Erişilebilirlik

Kosova'da Cezaevinde Çatışma: 2 Ölü - 2004-04-17


Kosova'nın kuzeyinde ikiye bölünmüş Mitroviça kentinin Sırp kesimdeki bir cezaevinde gardiyanlar ile Birleşmiş Milletler görevlileri arasında çıkan çatışmada biri Amerikalı kadın subay, diğeri Ürdünlü polis iki kişi yaşamını yitirdi.

Çatışmada Birleşmiş Milletler görevlisi beş polisin de yaralandığı açıklandı. Amerikalı kadın subayın kaldırıldığı hastanede öldüğü, yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler Polis Gücü sözcüsü, cezaevinde bugün öğleden yaşanan çatışmanın neden çıktığının henüz bilinmediğini, olayın soruşturulduğunu kaydetti. Bölgede Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında 3 bin kadar uluslar arası polis gücü görev yapıyor.

Kosova'da Mitroviça kentini ikiye bölen İber nehrinin güneyinde Kosovalı Arnavutlar, kuzeyinde Sırplar yaşıyor. Kentin bu kesimi, geçen ay Kosovalı Arnavutlarla Sırpların çatışmalarına sahne olmuştu.

NATO beş yıl önce Kosovalı etnik Arnavut azınlığa yönelik Sırp baskılarını ve etnik arındırma harekatını sona erdirmek için operasyon düzenlemişti. Kosova’da yönetim 1999’dan bu yana Birleşmiş Milletler’de bulunuyor.

XS
SM
MD
LG