Erişilebilirlik

Bush: 'Bin Ladin Adelet Önüne Çıkartılacak' - 2004-04-14


Başkan Bush 11 Eylül saldırılarının gelmekte olduğunu daha önceden bilmiş olsaydı, önlemek için yönetiminin elinden gelen çabayı göstermiş olacağını söyledi.

Başkan basın toplantısında, bu saldırıdan önceki aylarda Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’nin Başkanı George Tenet’le ulusal güvenliğe yönelik tehditleri ele aldığı bir çok görüşme yaptığını söyledi.

Başkan, yönetiminin, bu saldırıyla ilgili tutumu hakkında Amerikan halkından özür dileyip dilemeyeceği sorusuna, bu saldırılardan Usame bin Ladin’in sorumlu olduğunu ve onun adalet önüne çıkartılacağını söyleyerek yanıt verdi.

11 Eylül saldırısının önlenememesinde yönetimin ihmal ve kusurunun olup olmadığını araştıran komisyonun dünkü oturumunda soruları cevaplayan Adalet Bakanı John Ascroft da, Bush yönetiminin 11 Eylül’den önceki terörle mücadele politikalarını savundu.

11 Eylül saldırılarını soruşturan bağımsız komisyon Federal Araştırma Bürosu FBI’ın, saldırılardan önce, terörizm tehdidine karşı hazırlıklı olmadığını açıkladı.

Komisyon tarafından dün yayınlanan bir raporda, FBI’ın istihbarat toplamak için kısıtlı imkanları bulunduğu, personel ve kaynak eksikliği çektiği ve katı bir bürokratik yapıya sahip olduğu belirtildi.

Eski Adalet Bakanı Janet Reno ve eski FBI Başkanı Louis Freeh dün komisyonda verdikleri ifadede 2001 yılından önce terörle mücadele yöntemlerini savundu ancak büronun kaynaklarının yetersiz olduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG