Erişilebilirlik

Direnişçiler Rehine 4 Amerikalıyı Öldürdü - 2004-04-14


Irak'kın başkenti Bağdat'ta, geçen hafta kaybolan Amerikalı sivillere ait olduğu sanılan 4 ceset bulundu.

Amerikan televizyonları, cesetlerin geçen hafta Bağdat'ın batısında bir yakıt konvoyunun pusuya düşürülmesi sırasında kaybolan Halliburton şirketi çalışanlarına ait olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Cesetlerin, Amerikalılar'ın kaybolduğu yerin yakınlarında bir çukura gömülü olarak bulunduğu belirtildi.

Bu arada Irak’ta halen 12 ülkeden 40 kadar yabancının direnişçiler tarafından rehin tutulduğu tahmin ediliyor.

Amerikan yönetiminin sözcüsü Dan Senor, koalisyonun rehinelerin serbest bırakılması için isyancılarla pazarlık yapmayacağını bildirdi.

Irak’taki Amerikan Kuvvetlerinin Komutanı Ricardo Sanchez, dün erken saatlerde düzenlediği basın toplantısında iki Amerikalı askerle 7 Amerikalı sivilin kayıp olduğunu açıklamıştı.

Korgeneral Amerikalı sivillerin Halliburton şirketi için çalışan bir taşeron firmanın personeli olduğunu söylemişti.

Askerlerin ise, Cuma günü Bağdat havaalanı yakınında uğradıkları saldırılan bu yana kayıp oldukları belirtildi.

Öte yandan Amerikan askerleri Şii Molla Mukteda El Sadr’ın bulunduğu Necef kentinin çevresinde yığınak yapıyor.

Irak’taki Amerikan askeri operasyonlarının başkan yardımcısı General Mark Kimmith, kısmen Şii milislerin kontrolü altındaki kentin çevresinde, önemli çapta asker bulunduğunu açıkladı.

General Kimmith milislerinin bu ayın başında başlattıkları şiddete son vermek için Amerikan askerlerinin gerekli gördüğü anda Mukteda El Sadr’a karşı harekete geçeceklerini belirtti.

Öte yandan Bağdat’taki bir başka yetkili, El Kaide’nin önemli liderlerinden Ebu Musab el Zarqawi’nin geçen hafta şiddete sahne olan Felluce’de veya kentin civarında olduğunu bildirdi.

Dün ayrıca bir Amerikan askeri helikopteri Bağdat’ın batısında düştü. Mürettebattan yaralanan olmadı ancak bu olay üzerine bölgeye gelen Amerikan birlikleri pusuya düşürüldü ve kayıp verdi.

XS
SM
MD
LG