Erişilebilirlik

Annan: Erteleme Talebini Dikkate Alabilirim - 2004-04-13


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Kıbrıs’ta referandumu erteleme talebi gelirse bunu dikkate alabileceğini açıkladı.

Annan, Kıbrıs Türk ve Rum toplumlarının yanısıra Türkiye ve Yunanistan da bu yönde bir talepte bulunursa ertelemeyi düşünebileceğini söyledi.

Kıbrıs Rum hükümetinin Haberleşme Bakanı, Cumhurbaşkanı Tassos Papadopulos’un Birleşmiş Milletler planını reddetmesi üzerine istifa etti.

Kikis Kazamias, Cumhurbaşkanının, Annan planını yorumlayış şeklini ve vardığı sonuçları doğru bulmadığı için görevinden ayrıldığını açıkladı.

Kazamias, koalisyon hükümetinde yeralan komünist AKEL Partisinin üyesi. AKEL geçen hafta 24 Nisan’da yapılacak referandumun ertelenmesini istemiş aksi halde Kıbrıs Rumlarını ‘hayır’ oyu vermeye çağıracağını bildirmişti.

Bu arada Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa’nın Rum kesimine geçerek Komünist AKEL Partisi liderleriyle görüştü.

Talat, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Rum komünist partisinin referandumu erteleme önerisini paylaşmadığını söyledi. Başbakan Talat ve lideri olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi, Kıbrıs Türklerinden referandumda Annan planını desteklemelerini istiyor.

XS
SM
MD
LG