Erişilebilirlik

Irak'ta 60 Ölü - 2004-04-05


Irak’ta Amerikan askerleriyle Şii lider Mukteda El-Sadr yanlısı militanlar arasında dün başlayan çatışmalarda 60 kişi öldü.

Irak’taki sivil Amerikan yönetiminin lideri Paul Bremer, ağır bir dille eleştirdiği El Sadr’ın Irak’ın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Bremer, Sadr yanlılarının Bağdat ve diğer kentleri kontrol altına alma çabalarına izin verilmeyeceğini ve koalisyon güçlerinin Irak’ta yeniden asayişi kontrol altına alacağını da bildirdi.

Bağdat’ta çatışmalar, militanların El Sadr mahallesindeki polis karakollarını ve diğer kamu binalarını ele geçirmeye çalışması üzerine dün başlamıştı. Dün Necef ve Bağdat’taki çatışmalarda ölenlerin 28’inin Iraklı, 7’sinin ise Amerikan askeri olduğu bildirildi. Yaralı sayısının ise 74 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan en az 25’i Amerikan askeri.

Bugün Amerikan birliklerinin El Sadr mahallesine helikopterlerle saldırdığı bildirildi. Basra’da ise Sadr yanlıları bugün resmi bir binayı işgal etti, olayda can kaybı olmadığı bildirildi.

Bu arada Amerikan birlikleri, geçen hafta 4 Amerikalı sivilin hunharca katledildiği Felluce’de geniş çaplı bir operasyona hazırlanıyor. Bu amaçla kente giden ana yollar trafiğe kapatıldı.

XS
SM
MD
LG