Erişilebilirlik

Rice 11 Eylül Komisyonu'nda İfade Verecek - 2004-04-05


Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, 11 Eylül saldırılarının neden önlenemediğini soruşturan komisyona bu hafta ifade verecek. Rice partiler üstü bağımsız komisyonun karşısına Perşembe günü çıkacak.

Daha önce komisyonun kapalı bir oturumunda soruları yanıtlayan Rice, kamuoyu önünde yeminli ifade veremeyeceğini söylüyordu. İlke olarak, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanları’nın görev başındayken kamuoyu önünde ifade veremeyeceğini savunan Rice’ın kararı artan baskılar üzerine değişti.

Komisyon Başkanı Thomas Kean, dün Amerikan NBC televizyonuna yaptığı açıklamalarda Beyaz Saray eski danışmanı Richard Clarke’in komisyonda dile getirdiği görüşler hakkında Rice’in bilgisine başvurmak istediklerini söyledi.

Kean, bu arada, istihbarat birimlerinin eksiklerine işaret eden nihai raporu, Temmuz ayında kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

11 Eylül saldırılarını soruşturan bağımsız komisyonun başkanı, elde ettikleri sonuçların kendisini şaşırttığını ve büyük olasılıkla Amerikan halkını da şaşırtacağını söyledi.

Cumhuriyetçi Thomas Kean, Başkan Bush ve yardımcısı Dick Cheney’nin komisyona ayrı ayrı ifade vermelerini istediğini de belirtti. Bush ve Cheney’in komisyona birlikte ifade vermeleri bekleniyor.

XS
SM
MD
LG