Erişilebilirlik

İspanya'da İki Terör Zanlısı Daha Tutuklandı - 2004-03-25


İspanya’da baş yargıç 11 Mart’ta Madrid’de dört banliyö trenine yapılan ve 190 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırılarla ilgili olarak 2 kişiyi daha tutukladı.

Yargıç Juan del Olma, ikisi de Faslı olan zanlıları terörist gruplarla ilişkide bulunmakla suçladı. Yargıç, bu kişilerin tutukluluk halinin devam etmesi için yeterli deliller elde edildiğini söyledi.

Madrid'teki saldırıların ardından İspanyol polisinin operasyonları sonucu gözaltına alınan onlarca kişiden bazıları serbest bırakıldı. Halen hapiste bulunan ve saldırılarla ilgileri olduğu gerekçesiyle tutuklanan 13 kişiden 11’i Fas uyruklu.

Saldırının sorumluluğunu El Kaide'nin üstlenmesine rağmen, İspanya polisi saldırıyı kimin finanse ettiğini ve arkasındaki ideolojiyi belirleyemedi. Dün, bombalı saldırılarda yaşamlarını yitirenler için Madrid’de Almudena Katedrali’ndeki cenaze töreni düzenlendi.

Törene çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet başkanları da katıldı. İngiltere Başbakanı Tony Blair, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Almanya Başbakanı Gerhard Schroeder ve Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell bunlar arasındaydı.

XS
SM
MD
LG