Erişilebilirlik

'Yabancı Liderlerden Destek Almıyoruz' - 2004-03-21


Kasım ayındaki başkanlık seçimine, Demokrat Parti adayı olarak katılması kesinleşen Senatör John Kerry’nin yabancı liderlerle ilgili açıklaması tartışma yaratmaya devam ediyor.

Kerry’nin dış politika danışmanı Rand Beers, Massachusetts Senatörü Kerry’nin yabancı ülke liderlerinden destek alma arayışına girmeyeceğini ve kendisine sunulan destek önerilerini de kabul etmeyeceğini söyledi.

Demokrat aday Kerry, daha önce bazı yabancı liderlerin Başkan Bush’a karşı verdiği mücadelede kendisini desteklediğini söylemiş, ancak isim vermemişti. Kerry’nin bu açılamaları Cumhuriyetçi Parti’de ağır eleştirilere yol açmış, Dışişleri Bakanı Powell, Kerry’den bu liderlerin isimlerini açıklamasını istemişti.

Geçen hafta, iki yabancı lider, İspanya’nın yeni Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile Malezya’nın eski başbakanı Mahathir Muhammed, Bush’a karşı Kerry’nin kazanmasını istedikleri yönünde açıklamalarda bulundu.

John Kerry’nin danışmanı Rand Beers ise, Amerika başkanını Amerikan halkının seçeceğini ve yabancı liderlerin desteklerinin uygunsuz olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG