Erişilebilirlik

Aziz Patrick Günü Kutlanıyor - 2004-03-17


Amerika’da bugün, İrlanda kökenli Amerikalılar Aziz Patrick gününü kutluyor. Batıdaki Los Angeles’da İrlanda’dan getirdikleri kültürü anan İrlanda asıllılara katılan diğer Amerikalılar kutlamalara erkenden başladılar bile...

Los Angeles’ta bugün her yerde İrlanda müziği, yemeği ve birasıyla karşılaşıyorsunuz.

Birçok etnik grubun kutlamalarına ev sahipliği yapan Los Angeles fuar merkezi binlerce ziyaretçiyle dolup taşıyor. Aziz Patrick gününün yanı sıra, üç Çin festivali, bir Japon karnavalı, Kore ve Meksika kutlamalarını da organize eden Bill Lomas, her birinin ayrı bir tadı olduğunu söylüyor.

Fuar alanında neler yok ki... Çekiç atma gibi İrlandalılara özgü sporlar, İrlanda seterinin de yarıştığı köpek yarışları ve tabii ki İrlandalıların folk dansları...

Mary Beth McCartan, kendi adıyla anılan bir dans okulunu işletiyor. McCartan, İrlanda danslarının hem İrlanda kökenlilerin hem de diğer Amerikalıların ilgisini çektiğini belirtiyor.

McCartan, herkesin İrlanda dansıyla ilgilendiğini, her yaştan öğrencileri bulunduğunu söylüyor ve dansın insanları kaynaştırdığını da kaydediyor. Boston gibi Amerika’nın doğu kentleri, İrlanda kökenliler açısında oldukça zengin, ancak Los Angeles’teki fuar, İrlanda kökenlilerin her yere yayıldığını gösteriyor.

Festival organizatörleri, İrlanda kökenli olsun ya da olmasın birçoklarının, İrlanda bisküvisi, çayı ya da birası için Aziz Patrick günü kutlamalarına uğradığını ve bir gün için bile olsa kendilerini İrlandalı gibi hissettiklerini söylüyor.

XS
SM
MD
LG