Erişilebilirlik

Batı Trakyalı İlhan Ahmet Milletvekili Seçildi - 2004-03-08


Yunanistan’da dünkü seçimi kazanan Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Kostas Karamanlis, yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Muhafazakar lider Karamanlis, Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopulos’la yaptığı görüşmeden sonra, kabinesini yarın açıklayacağını söyledi.

Dünkü seçimde Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 45’ini aldı. Son 23 yılın 19’unda iktidarda olan Pan Helenik Sosyalist Parti PASOK ise, yüzde 40 oranında oy alabildi. Buna göre Yeni Demokrasi Partisi, 300 üyeli Yunan parlamentosunda 165 üyelik kazandı.

PASOK lideri Yorgo Papandreou, Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Karamanlis’i arayarak tebrik etti ve işbirliği sözü verdi.

Yunanistan’ın eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlarından Konstantin Karamanlis’in yeğeni olan Kostas Karamanlis 47 yaşında ve ilk kez bir seçim kazanıyor.

Karamanlis’i ilk olarak kutlayan yabancı liderler arasında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor. Erdoğan, seçimden önce iki ülke arasında iyi ilişkiler bulunduğunu, seçimden sonra da durumun böyle olmasını umut ettiğini söyledi. Türk ve Yunan hükümetlerinin, bu ay içinde Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabasına katılmaları bekleniyor.

Bu arada Karamanlis’in Erdoğan’ı, Nisan ayında Yunanistan’a davet ettiği öğrenildi.

Dünkü seçimlerde Yunanistan'daki Türk azınlığın bir üyesi de milletvekili seçildi. Rodop'tan Yeni Demokrasi Partisi adayı olan İlhan Ahmet seçimi kazandı.

XS
SM
MD
LG