Erişilebilirlik

Bush Kerry'i Eleştirdi - 2004-03-04


Başkan Bush ve Demokrat rakibi Senatör John Kerry seçim kampanyalarına hız verdi.

Başkan yardımcılığına kimi seçeceği henüz belli olmayan Senatör Kerry, kampanyası için Cumhuriyetçilerden de destek arayacağını söyledi.

Başkan Bush ise, dün, California eyaletinde kampanya yaptı ve Senatör Kerry’nin siyasi geçmişini sorguladı.

Başkan, Kerry’i sürekli fikir değiştirmekle suçladı. Başkan Bush, taraftarlarına yaptığı konuşmada, Demokratların, ülkenin en büyük eyaleti olan California’da seçimi kazanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Başkan, “Başkan Yardımcısı Dick Cheney’yle seçim kampanyası boyunca California’ya gerekli ilgiyi göstereceğim” dedi ve seçmenlerin yardımıyla bu eyalette de zafer kazanacaklarını söyledi. California, Demokratların çok güçlü olduğu bir eyalet... Ancak, eyalet valiliğine Cumhuriyetçi Partili aktör Arnold Schwarzenegger’in seçilmesi Bush’a umut verdi. Salı günü yapılan önseçimlerden sonra Kerry’i telefonla arayarak zaferini kutlayan Bush dünki konuşmasında senatörü sert bir dille eleştirdi.

Başkan, “Kerry, 20 yıldır Kongre’de görev yaptı ve bu sürede hep aldığı karar ve fikirleri değiştirdi” dedi. Başkanın, seçim kampanyası sırasında ekonomik konular kadar terörle mücadele üzerinde de durması bekleniyor. Başkan, 11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana Amerika’yı daha güvenli bir hale getirdiğini savunuyor.

Başkan’ın seçim kampanyasının ilk televizyon reklamları bugün birçok eyalette yayınlanmaya başlıyor. Bu reklamlar için 4 milyon Dolar harcanacak... Başkan, seçim kampanyası için taraftarlarından 100 milyon Dolar’dan fazla bağış toplamış durumda.

XS
SM
MD
LG