Erişilebilirlik

Bush: 'Düşmanlarımız Yara Aldı Ama Yenilmedi' - 2004-03-03


İkinci Dünya savaşından bu yana Amerikan hükümetinde gerçekleştirilen en büyük yeniden organizasyonun birinci yıldönümünde konuşan Başkan Bush, teröristlerin hala Amerika’yı tehdit ettiğini, ancak İç Güvenlik Bakanlığı’nın çabaları sayesinde ülkenin bu tür saldırılara karşı daha hazırlıklı bir noktada olduğunu söyledi.

Başkan Bush ilk başlarda Amerikan kıyı koruma dairesi, gizli servis, göçmenlik ve sınır koruma örgütlerini biraraya getiren yeni bir bakanlık kurulmasına karşı çıkmıştı.

Bush, Washington bürokrasisine eklenecek bir bakanlık yerine terörle mücadelede kendisine çalışanları istediği gibi işe alma ve işten atma yetkisi veren bir örgüt kurulmasında ısrar etmişti.

Ancak Bush, aradan geçen bir yılın sonunda 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından İç Güvenlik Bakanlığı’nın ülkeyi daha güvenli bir hale getirdiğini söyledi.

Bush şunları dedi:

"Amerika’da hayat bir çok açıdan normale döndü. Ve bu olumlu bir gelişme. Bu, işimizi yaptığımız anlamına geliyor. Ancak gölgelerin arasında saklanan ve yıkıp öldürmeyi amaçlayan bir düşman varoldukça hayat hiçbir zaman normalleşmeyecek. Düşmanlarımız yara aldı ama yenilmedi. Hala Amerika’yı yeniden vurmayı istiyorlar. Yaşadığımız gerçek bu..”

Bakanlığın birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bush, havayolu seyahatlerini daha güvenli kıldıkları ve Amerika’nın sınır güvenliği ile önemli tesislerinin güvenliğini artırdıkları için bakanlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bush, bakanlığın Amerikalıları tehlikeli silahlardan korumak ve acil durumlarda alınacak ilk önlemleri hazırlamak konusunda önemli adımlar attığını belirtti.

Başkan Bush açısından teröre karşı verilen mücadele seçim kampanyasında önemli bir yer tutuyor. Bush, bakanlık çalışanlarına yaptığı konuşmada, Amerika’nın ülke içinde ve dışında gelebilecek her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı olma ve Amerika’yı koruma stratejisine uygun olarak saldırı durumunda olacağını ifade etti.

Bazı Demokrat Parti yetkilileri Bush yönetimini terör saldırılarına karşı yerel itfaiye ve kurtarma ekiplerinin eğitimi için yeterli bütçe ayırmamakla suçluyor. Başkan Bush ise iç güvenlik için ayrılan ödeneği 2001 yılından bu yana üç kat artırdığını belirtiyor.

XS
SM
MD
LG