Erişilebilirlik

Grossman Türkiye'ye Gidecek - 2004-02-27


Amerika Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Marc Grossman, Başkan Bush’un Yeni Orta Doğu Girişimi konusunda görüşmeler yapmak üzere Türkiye’yi de içine alan bir geziye çıkacak.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher günlük olağan basın brifingi sırasında Grossman’ın, 29 Şubat’ta başlayacak gezisi sırasında Ürdün, Mısır, Fas ve Bahreyn’den sonra Türkiye’yi ziyaret edeceğini, son olarak da Brüksel’e uğrayacağını açıkladı.

Sözcü, Grossman’ın, Amerika ve dostlarının, Orta Doğu’da reformları desteklemek için neler yapabileceği konusunda hükümet yetkilileriyle ve liderlerle görüşmeler yapacağını bildirdi.

Başkan Bush, genişletilmiş Orta Doğu’da özgürlükleri genişletmeyi hedef alan reformlar yapılması gerektiği yolundaki görüşünü geçen yıl açıklamıştı. Bush ve diğer yetkililer, bölge ülkelerinde reformun her biri egemen olan bu ülkelerin kendilerinden kaynaklanmasını gerektiğini belirtiyor. Marc Grossman’ın, ziyaretini reformlar konusunda Amerika’yla bölgedeki Arap ve müslüman ülkeler arasında devam eden danışmalar çerçevesinde yapacağı bildirildi.

XS
SM
MD
LG