Erişilebilirlik

Emeklilik Sisteminde Değişiklik Planlanıyor - 2004-02-26


Uzmanlara göre, Amerikanın nufus yapısında yaşanan köklü değişimler nedeniyle, Sosyal güvenlik olarak bilinen ve hükümet tarafından finanse edilen emeklilik sistemi kısa bir süre içinde nakit sıkıntısına düşebilecek.

ABD Merkez Bankası başkanı Alan Greenspan, Sosyal Güvenlik programının karşılaştığı bu sorun nedeniyle, Amerika’daki emeklilik sisteminde bazı değişikliklere gidilebileceğini belirtti.

Greenspan bu yıl 521 milyar dolarlık bir bütçe açığı beklendiğini hatırlatarak buna bağlı olarak Kongre üyelerinin harcamaları azaltması ve Sosyal Güvenlik ödeneklerinin belirlenme biçimini değiştirmesi gerekeceğini savundu. Greenspan Kongre’nin, 62 olan emeklilik yaşını artırmayı da düşünebileceğini sözlerine ekledi.

İkinci Dünya Savaşından sonra doğan Amerikalıların büyük bir kısmının kısa bir süre içinde Sosyal Güvenlik ödeneklerinden yararlanma yaşına geleceğine işaret eden Alan Greenspan, bunun da, zaten ciddi sorunlarla karşı karşıya olan sistemin sıkıntılarını daha da artıracağını ifade etti.

XS
SM
MD
LG