Erişilebilirlik

'Kalp Sağlığı' Ayı - 2004-02-23


Şubat ayı Amerika'da kalp sağlığı ayı olarak geçiyor. Uzmanlar, Amerikan toplumundaki yeme alışkanlıklarının kalp ve damar hastalıklarına yol açabilecek nitelikte olduğuna dikkat çekiyor ve özellikle kolesterol oranı yüksek yiyeceklerden uzak durulması uyarısında bulunuyorlar. Vücuttaki damarların sertleşmesine yol açan hastalıktan korunmak için diğer yapılması gerekenler ise, bol egzersiz ve yüksek tansiyon sorunu olan hastaların tansiyonlarını kontrol altında tutmaları.

Columbia Üniversitesi Profesörlerinden Kardiyolog doktor Özgen Doğan'la Kalp ve Damar hastalıkları üzerine konuştuk. Özgen Doğan, vucütta damar sertleşmesinin uzun yıllar içinde meydana geldiğini ve bunun sonucunda kalp krizinden felce kadar pek çok sorunla karşı karşıya kalındığını söyledi. Özgen Doğan, sigara ve yağlı, kolesterol yiyeceklerden uzak durularak yaşam biçimindeki risklerin azaltılması gerektiğini vurguladı.

Özgen Doğan'la yaptığımız söyleşinin ikinci bölümünü de 27 Şubat Cuma günü 21:00-22:00 arasındaki yayınımızda dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG