Erişilebilirlik

Miloşeviç’in Yargılandığı Mahkemede İstifa - 2004-02-23


Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç’in yargılandığı savaş suçları mahkemesinin başyargıcı Richard May, yargılamanın en kritik dönemlerinden birinin başlayacağı bir sırada istifa edeceğini açıkladı. May, Miloşeviç’in savunmasının başlayacağı 31 Mayıs’ta resmen istifa etmeyi planladığını söyledi.

Lahey’deki yetkililer, yargıç May’in sağlık nedenleriyle istifa edeceğini duyurdu. Mahkemenin başkanı Theodor Meron, yargıç May’in istifasının yargılama sürecini ciddi biçimde etkilemeyeceğine inandığını kaydetti.

Ancak gözlemciler Miloşeviç’in sağlık sorunları nedeniyle iki yıldır zaten yavaş ilerleyen yargılama sürecinde, yargıç May’in istifasıyla birlikte daha da fazla gecikmeler yaşanabileceğini belirtiyor.

Mahkeme sırasındaki sert tavırlarıyla tanınan Yargıç May, Miloşeviç’in siyasi söylevlere başlaması üzerine bir çok kez mikrofonunu kapatmıştı.

Miloşeviç aralarında Kosovalı Arnavutlara karşı etnik temizlik iddiasının da bulunduğu 60’dan fazla savaş suçu, insanlığa karşı suç ve 1990’lı yıllarda Balkanlarda yaşanan çatışmalarda soykırım düzenlemek gibi iddialarla yargılanıyor.

XS
SM
MD
LG