Erişilebilirlik

Tren Faciasında Ölü Sayısı Artıyor - 2004-02-19


İran’da akaryakıt, kükürt ve gübre yüklü bir trende meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 300’ü aşabileceği bildiriliyor.

Ölenlerin çoğunun trenin infilak etmesinin ardından çıkan yangını söndürmeye çalışan itfaiyeciler ile civar köylerden yardıma koşanlar olduğunu bildirildi.

Televizyonun haberine göre, faciada en az 182 kişi yaşamını yitirdi. Ancak ölü sayısı hakkında oldukça çelişkili haberler veriliyor. Uluslar arası haber ajansları, ölü sayısının 300’e yaklaştığını, 350 kişinin de yaralandığını bildiriyor.

Yangın, Horasan eyaletinde 50’den fazla vagondan oluşan yük treninin, kendi kendine hareket edip raydan çıkması ve istasyonda bekleyen diğer bir trenin üzerine devrilmesi sonucu başladı.

Ölenler arasında Nişabur valisi, kent itfaiye şefi de bulunuyor. Trenin raydan çıktığı sırada bölgede 3.6 şiddetinde hafif bir deprem meydana geldiğine dair haberler de var. Patlamanın, 70 km uzaktaki Meşhed kentinde de hissedildiği bildirildi.

İRNA ajansına göre, patlama birçok köyün tam ortasında meydana geldi. Yerel bir yetkili, 5 köyün haritadan silindiğini söyledi. Aynı bölgede bulunan Bem şehrinde aralık ayındaki depremde 40 binden fazla insan ölmüştü. Birleşmiş Milletler İran’a felaket yardımı teklif etti.

XS
SM
MD
LG