Erişilebilirlik

'Suudi Arabistan Teröre Karşı İşbirliği Yapıyor' - 2004-02-18


İngiliz yetkililerin Suudi Arabistan’da bir terör saldırısı olabileceği uyarısında bulunmasının ardından Londra’dan Riyad’a yapılacak bir uçak seferi iptal edildi. Ancak ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, Suudi Arabistan’ın Amerika’nın teröre karşı verdiği savaşta yeterli işbirliği işbirliği yapan Ortadoğu ülkelerinden biri olduğunu açıkladı.

Pakistan ve Yemen’in yanı sıra Suudi Arabistan’ın da teröre karşı işbirliğini önemli ölçüde artırdığını duyuran Federal soruşturma FBI, Suudi yönetiminin özellikle şüphelilerin tutuklanması ve saldırıların finansmanı için kullanılan para transferlerinin engellenmesi konusunda büyük çaba harcadığını açıkladı

FBI Başkanı Robert Mueller, gelişmeleri şu sözlerle ifade etti:

"Finans sorununa eğilmek büyük önem taşıyor. Tüm Ortadoğu’da terörizmin finansmanı sorununa verilen önemde büyük bir artış gözlemliyoruz.”

Mueller, bu çabaların yeni saldırıları önleyip önlemediği konusuna değinmese de Amerika’nın Sesi’ne konuşan bir Amerikalı yetkili, Suudi Arabistan’ın ilk kez terörizmin mali kaynaklarının ortaya çıkarılması için bu topraklarında FBI ile Maliye Bakanlığının daimi bir büro kurmasına izin verdiği açıkladı. Bir FBI yetkilisi bu durumu Amerika-Suudi Arabistan ilişkileri açısından sürpriz bir gelişme olarak tanımladı.

XS
SM
MD
LG