Erişilebilirlik

Bush: 'ABD'yi Daha Güvenli Hale Getirdik' - 2004-02-17


Güney eyaletlerinden Louisiana’da bir askeri üste kendisine alkışlarla destek veren askerlere konuşan Başkan Bush, Amerika’nın terör tehdidi yok edilinceye kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Bush’un Fort Polk, Louisiana’ya askerlere moral vermek amacıyla gittiği belirtildi. Binlerce üniformalı askerin başkomutana alkışlar ve tezahüratlarla verdiği destek, Bush’un gezisinin amacına ulaştığını gösteriyor.

"Bu ülkenin düşmanlarını iktidardan devirdik. Amerika’yı daha güvenli bir ülke haline getirdik.”

Fort Polk’tan yaklaşık 10 bin asker teröre karşı savaşta görev alıyor ve ondan fazlası Irak’ta hayatını kaybetti. Amerika’nın şiddete boyun eğmeyeceğini ve teröre karşı savaşın kazanılacağını belirten Bush, bu askerlerin yaptığı görevin hayati bir önem taşıdığını söyledi.

"Bu ülkenin iradesi güçlüdür. Koalisyonumuzun iradesi güçlüdür. Başladığımız işi bitireceğiz.”

Bush askerlere yaptığı uzun konuşmada, savaşla ilgili son gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Ancak Bush’un bu gezisinde sözlerden çok yaratılan imaj öne çıktı. Bush bu geziyle, etrafını saran kalabalık bir üniformalı asker grubunun içinde ulusal güvenlik konusunda yaptıklarını gösterme imkanı buldu.

Bush, ayrıca, yakında Irak’a gidecek olan bir grup ulusal muhafızla birlikte yemek yerken de kameralara poz verdi. Beyaz Saray, bu yemekli toplantının başkan Bush’un kendi ulusal muhafız hizmetiyle ilgili tartışmaların gündeme gelmesinden çok önce planlandığını açıkladı.

Vietnam savaşı sırasında Ulusal Muhafızların hava birliğinde görevli olan Bush, o dönemdeki bir çok ulusal muhafız gibi, bu görevi Amerika’da kısmi olarak yerine getirmişti.

Ancak George W. Bush’un Ulusal muhafızlık görevini tam olarak yerine getirdiği yönündeki belgelerin Beyaz Saray tarafından kamuoyuna açıklanmasını isteyen bazı kesimler, Bush’u hizmet yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmediği gerekçesiyle eleştiriyor.

XS
SM
MD
LG