Erişilebilirlik

Demokrat Partili Adaylar Wisconsin Sınavında - 2004-02-17


Amerika’nın orta batı eyaletlerinden Wisconsin’de bugün yapılacak önseçim öncesinde, Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için yarışan 5 isim, kampanyalarına hız verdi. Pazartesi günü Kuzey Carolina senatörü John Edwards önemli bir destek topladı. Buna rağmen, Massachusetts senatörü John Kerry yarışı önde götürüyor.

Senatör Edwards’ın taraftarları, Wisconsin’in en büyük gazetesi olan The Milwaukee Journal Sentinel’in verdiği destek ve Senatörün Pazar günkü tartışmada gösterdiği üstünlükten moral buldu.

Wisconsin’deki siyasi yorumcular ve uzmanlar tartışmada en iyi performansı Senatör Edwards’ın gösterdiği noktasında birleşiyor. Ancak geçen hafta yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, oyların yaklaşık yüzde 50’sini alması beklenen Senatör Kerry, açık farkla önde gidiyor. Senatör Edwards ise, yüzde 16’lık bir destekle ikinci sırada yer alıyor.

The Journal Sentinel’in baş makalesinde de Senatör Kerry’nin önde gittiği belirtiliyor. Kerry, şu ana kadar yapılan 17 önseçimin 14’ünden zaferle çıktı. Gazete, Senatör Kerry’nin en iyi mesaj ve yöntem kombinasyonuna sahip olduğunu belirterek uzun vadede daha şanslı olduğunu belirtti. Makalede, Edwards’ın akıllı, enerjik ve tempolu olduğu, her tür topluluk önünde rahat davrandığı ifade edildi.

Bu arada Demokrat başkan adayı yarışında daha bir ay önce en şanslı isim olarak görünen eski Vermont valisi Howard Dean’ın de yakında yarıştan çekilmesi bekleniyor. Dean’ın kampanyasını yürüten Steven Grossman, New York Times’a Dean’ın Wisconsin’de kaybetmesi durumunda Senatör Kerry’yi desteklemeye hazır olduğunu belirterek kampanyadan ayrıldı.

Kamuoyu yoklamalarında yüzde 11’lik bir desteğe sahip görünen Vali Dean, yarışı sürdürmek için Wisconsin’i kazanması gerektiğini belirtmişti. Ancak Dean son günlerde yarışta kalacağının işaretini verdi.

Dean’in Wisconsin’de düzenlediği konuşmalara katılanların sayısı da fazla değildi ve Dean’in ekibinde yer alan bazı isimler kendilerine yeni işler arıyor.

XS
SM
MD
LG