Erişilebilirlik

Bush da Seçim Kampanyasına Başladı  - 2004-02-17


2004 başkanlık yarışının hızlanmasıyla birlikte Cumhuriyetçi Partili Başkan Geogre W. Bush da yollara düştü.

Demokrat Parti, başkan adayını belirleme faaliyetleri çerçevesinde Wisconsin’deki önseçimlere odaklanırken, Bush Florida’da seçmenlerin desteğini kazanmaya çalışıyordu.

2000 yılındaki başkanlık seçiminin kaderi Florida’da belirlenmişti. Ve Bush 2004 yılında bu kez işi şansa bırakmak istemiyor. Bush başkanlığı kazanmasından sonra Florida’ya yaptığı 19’uncu gezide, küçük işletme sahiplerine ve araba yarışı meraklılarına seslendi. Bush’un ilk durağı, NASCAR yarış sezonunu başlattığı Daytona uluslar arası Motor pistiydi.

Bush otomobillere start verirken "Baylar, motorlarınızı çalıştırın!" dedi.

İzleyicilerin Bush’u alkışlarken çıkardığı sesler motorların çıkardığı seslere karıştı.

Bush ertesi gün çok daha farklı bir mekanda, Tampa kentinde alüminyum kapı ve pencere üreten bir fabrikadaydı. Toplantının içeriği küçük işletme sahipleri ve işçilerle sohbet olarak duyuruldu.

Bush’un seçim kampanyası da zaten, başkana özenle seçilmiş bir kalabalık önünde başarılarını anlatma fırsatı veren bu tür toplantılara odaklanmış durumda.

Bush’un Tampa’da ziyaret ettiği NuAir Manufacturing isimli aile işletmesinin sahibi olan Connie Horner, başkanın Kongre’den geçirdiği vergi indirimleri sayesinde işletmesinin daha da büyüdüğünü ve yeni işçileri işe aldığını söyledi.

Horner; "Geleceğe son derece umutlu bakıyoruz ve bunun için size teşekkür etmemiz gerekiyor.” dedi.

Bush ise, bu sözlere ekonomideki son gelişmelerin başarısının Amerikan halkına ait olduğunu söyleyerek karşılık verdi:

"Yönetimler sadece ortam hazırlayabilir. Bu fırsatın değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ise yurttaşlara bağlıdır. Sizi biz cesur yapamayız, sizi biz akıllı kılamayız. Doğru kararları vermenizi biz sağlayamayız. Bu tamamen size bağlı.”

Bush, bu arada vergi indirimlerini aşırı bulan ve tehlikeli ölçüde bütçe açığına yol açtığını savunan Demokratlar’a yüklenmeyi de ihmal etmedi. Bush, Florida’da kendisini dinleyenlere eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.

Bush şöyle konuştu:

"Gerçek şudur ki, cebinizde daha çok para olması sayesinde ekonomi güçlendi. Ve bu durumu korumamız gerekir.”

Başkan Bush, son günlerde başka eyaletlerde de yeniden seçilebilmek için bu tür toplantılar düzenliyor. Ve kamuoyu yoklamaları ekonomik konuların Amerikalı seçmenlerin en büyük endişe kaynağı olduğunu gösteriyor.

XS
SM
MD
LG