Erişilebilirlik

Gazze'de Operasyon: En Az 8 Ölü - 2004-02-11


İsrail askerlerinin bugün Gazze’de yaptıkları operasyonda en az 8 Filistin öldürüldü.

Operasyon sırasında meydana gelen çatışmalarda 13 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail askeri sözcüsüne göre, operasyonun amacı Gazze’deki Yahudi yerleşim merkezlerine roket atan militanları yakalamaktı. Bir grup asker, tank ve zırhlı buldozer eşliğinde Gazze’nin Şacaiye semtine girerken, başka bir birlik Refah mülteci kampını bastı. İsrail, Mısır sınırı yakınındaki kampta tüneller bulunduğunu ve tüneller aracılığıyla Mısır’dan Gazze’ye silah sokulduğunu ileri sürüyor.

Şacaiye’de ölenlerden birinin Hamas yetkilisi, birinin de polis olduğunu öğrenildi.

Öte yandan, İsrail askeri istihbarat başkanı Binbaşı Aharon Zeevi, Başbakan Ariel Sharon’u, n Gazze’deki Yahudi yerleşim yerlerini kaldırma planının terör saldırılarını arttırabileceğini söyledi. Zeevi, İsrail Parlamentosu’nun dışişleri ve savunma komisyonuna bilgi verirken, Filistinli militan grupların İsrail’in çekilmesini bir zafer olarak göreceklerini ve saldırıları artırabileceklerini savundu.

Başbakan Ariel Sharon, “Yol Haritası” adıyla bilinen barış planının yeniden işlerlik kazanmaması durumunda tek taraflı bazı adımlar atabileceğini söylemişti. Bu adımlardan biri Gazze’deki Yahudi yerleşim merkezlerin tahliye etmek diğeri ise Filistin kentlerini duvarla İsrail’den ayırmak.

Kamuoyu yoklamaları Gazze’yle ilgili kararı halkın desteklediğini gösteriyor ancak tahliyeye karşı çıkan aşırı sağcı partilerin koalisyondan çekilerek hükümeti düşürmeleri mümkün.

XS
SM
MD
LG