Erişilebilirlik

Kıbrıs Zirvesi Bugün de Devam Edecek - 2004-02-11


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın New York'ta Kıbrıslı liderler Rauf Denktaş ve Tassos Papadopulos'la Salı günü yaptığı görüşmede, tarafların Çarşamba günü yine aynı saatte (Türkiye saatiyle 23:00) yeniden biraraya gelmeleri için karar alındı.

Salı günkü ilk görüşme Türkiye saatiyle Çarşamba sabaha karşı 01:00'e kadar sürdü.

Rauf Denktaş görüşmeden sonra yaptığı kısa açıklamada, Çarşamba günü de New York'ta kalacaklarını söyledi.

Tassos Papadopulos'un da görüşmede bir sonuca varamadıklarını ve Çarşamba günü de görüşmeye devam edeceklerini söylediği bildirildi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro de Soto da görüşmenin çok yararlı olduğunu, ancak henüz ilerleme sağlanamadığı için Kofi Annan'ın, taraflardan Çarşamba günü de New York'ta kalmalarını istediğini söyledi. De Soto, heyetlerden, görüşme hakkında basına açıklama yapmamalarını istediklerini de bildirdi.

Üçlü görüşmeye Kıbrıs Türk tarafından, Rauf Denktaş'ın yanısıra Başbakan Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Ergün Olgun da katıldı. Rum heyetinde de ise eski Cumhurbaşkanı Glafkos Klerides de bulunuyordu.

Serdar Denktaş, görüşmeden sonra gazetecilerle konuşurken, görüşmeyi "olumlu" diye niteledi ve "gidişten memnun" olduklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG