Erişilebilirlik

'İki Ayağımızı Bir Pabuca Koyuyorlar' - 2004-02-06


KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın müzakerelerin başlaması için belirlediği 10 Şubat tarihinin dayatma olduğunu söyledi.

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denktaş, “Bu zamanı biz belirlemedik. İki ayağımızı bir pabuca koyuyorlar” diye konuştu.

Dün yaptığı açıklamalarda New York’a gidebiliriz diyen Denktaş, bugün yaptığı açıklamada ise daveti kabul edip etmeyeceklerine adaya dönünce karar vereceklerini belirtti. 10 Şubat’a çok az kaldığının hatırlatılması üzerine Denktaş, “Bu zamanı biz belirlemedik başkaları tayin ediyor. İki ayağımızı bir pabuca koyuyorlar. Bu da insafsızlık ve de bir nevi dayatmadır. Bunların olmaması lazım. Zaman kısalırsa mesele değil olacaksa olur” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Türk tarafı olarak her şeyi konuşmaya açık olduklarını belirterek hayati haklarını savunmak mecburiyetinde olduklarını bildirdi.

“Bunları kaale almayan kurumlar karşısında, ellerimiz havada, teslim olduk hezimete uğradık, diyecek halimiz yok” ifadesini kullanan Denktaş, eşit şartlarda iki halk arasında yeni bir ortaklık kurulması için yıllardır uğraştıklarını kaydetti.

Denktaş bugün ayrıca, Cumhurbaşkanı Sezer ya da Başbakan Erdoğan’la yeni bir görüşme fırsatı olacağını zannetmediğini belirtti. Dün akşam saatlerinde yapılan Erdoğan-Denktaş görüşmesi ardından Başbakan Erdoğan, Kıbrıs konusunda KKTC yetkilileriyle sürekli irtibat halinde bulunduklarını belirtti ve “Sürekli aynı hedefte, aynı istikamette, ortak görüş oluşturarak yürüyoruz” dedi. Erdoğan görüşmelerde herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve KKTC hükümet yetkilileri bugün Ankara’dan ayrılarak adaya dönüyorlar.

XS
SM
MD
LG