Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanlığı'ndan Kıbrıs Konusunda Açıklama Yapıldı - 2004-01-30


Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Başdanışmanı Sermet Atacanlı, Kıbrıs ve Kuzey Irak konularında açıklamalarda bulundu. Atacanlı ayrıca, NATO zirvesi nedeniyle Başkan Bush’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin ikili ziyarete dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Dün ayrıca İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mehralizade Ankara’daydı. Cumhurbaşkanı Sezer ve bazı bakanlarla görüşen Mehralizade Türkiye’ye İran depreminde yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sermet Atacanlı düzenlediği basın ve bilgilendirme toplantısında Türkiye nin Kıbrıs konusundaki yapıcı tutumunun karşılık görmesi gerektiğini belirtti. Kıbrıs konusunun 1 Mayıs a kadar cözülmesini istediklerini ifade eden Atacanlı Türk tarafı Kıbrıs konusunun 2004 yılı icinde cözüme kavuşturulması için elinden gelen çabayı göstermeye hazırdır diye konuştu.

Kuzey Irakta’ki gelişmelere de değinen Atacanlı Türkiye nin bölgedeki politikasını münferrit gruplara göre şekillendirmeyeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Başkan Bush'un NATO zirvesi nedeniyle Türkiye’ ye yapacağı ziyaretin ikili ziyarete dönüştürülmesi yönündeki görüşünün de Washington’a iletildiğini kaydetti.

Atacanlı ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Amerika temasları hakkında bilgi aldıklarını belirterek ziyareti Türk -Amerikan ilişkilerine yararlı olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Ayrıca İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Mehralizade dün Ankaradaydı. Türkiye nin İran’ ın Bem kentinde meydana gelen depremde yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür için Ankara ya gelen Mehralizade Türkiye nin yaptığı resmi yardımların yanı sıra Kızılay ve sivil toplum örgütlerinin de çok büyük bir destekte bulunduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer le de Cankaya Koskunde gorusen Mehralizade Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette Mehralizade Türkiye nin depremde yaptığı yardımlara karşılık İran ın da Türk hastaları kendi hastanelerinde tedavi etmek için her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Bu arada iki ülke arasında spor alanında karşılıklı işbirliği uluslararası alanda birbirini destekleme karşılıklı kamplar ve müsabakalar organize etmeyi öngören bir protokol imzalandı. Protokolu Türkiye adına Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin İran adına da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehralizade imzaladı.

XS
SM
MD
LG