Erişilebilirlik

Ashcroft: 'Teröristler Her Ülkeyi Vurabilir' - 2004-01-27


Amerika Adalet Bakanı John Ashcroft hiçbir ülkenin terör saldırılarından muaf olmadığını söyledi.

Avusturya’yı resmen ziyaret eden Bakan, temaslarında, terörizm ve uluslararası suçlar üzerinde durdu.

Avusturya basınında en az 50 El Kaide militanının ülkede faaliyet gösterdiği yolunda haberler çıktı. Haberlerle ilgili olarak yorumda bulunmayı reddeden Amerika Adalet Bakanı, teröristlerin her ülkeyi vurabileceğini söylemekle yetindi.

Ashcroft, ilk görüşmelerinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“El Kaide’nin tüm bağlantılarının nerede olduğu bilinmiyor. Terörün global olduğuna inanıyorum. Terörden muaf olan hiçbir bölge yok...”

Bush yönetimi, uçak kaçırma eylemlerine karşı, Amerika’ya sefer yapan uçaklara silahlı güvenlik personeli konulmasını istiyor. Bazı Avrupa ülkeleri buna karşı çıktığı için konu tam olarak karara bağlanmış değil. Ancak Avusturya İçişleri Bakanı Ernst Strasser ülkesinin planı desteklediğini bildirdi.

Ashcroft’un Avusturya gezisi, başka konuları da kapsadı. Bakan Avusturya’yı Iraklı polislerin Ürdün’deki eğitimine katkılarından dolayı överken, İçişleri Bakanı Strasser’e de, savaştan önce Irak’ın Viyana Büyükelçiliği’ndeki casusları sınır dışı ettiği için teşekkürlerini sundu.

Ashcroft, Amerika’nın, Orta Asya ve Kafkaslardaki uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için Avusturya’yla işbirliği yaptığını da kaydetti.

Avusturya İçişleri Bakanı Strasser ise, Amerika’nın Nijerya ve Çeçenistan’daki organize suç çetelerini çok iyi bildiğini söyledi.

Bakan, bu bilgi birikimin uyuşturucu kaçakçılığı ve İnternet’te çocuk pornografisi gibi uluslararası suçlarla mücadeleye çok büyük katkısı olacağı görüşünde.

XS
SM
MD
LG