Erişilebilirlik

Altın Küre' nin yıldızı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü - 2004-01-26


Amerikan Film sanayiinin en büyük ödüllerinden Altın Küre’ler dün gece sahiplerini buldu. Gecenin yıldızları, Yüzüklerin Efendisi serisinin sonuncusu olan Kralın Dönüşü ile “Lost in Translation” filmleri oldu.

Gecenin yıldızları, Yüzüklerin Efendisi serisinin sonuncusu olan Kralın Dönüşü ile “Lost in Translation” filmleri oldu.

Altın Küre, sahipleri gelecek ay belli olacak Oskar ödüllerinin habercisi sayılıyor.

Yönetmenliğini Peter Jackson'ın yaptığı "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" en iyi drama, en iyi yönetmen, en iyi hasılat ve en iyi film şarkısı ödüllerine layık görüldü. Ödül alan şarkı ise Annie Lennox tarafından seslendirilmişti. Filmin yönetmeni, oyuncularla birlikte sahneye gelerek, 1973 yılında ölen kitabın yazarı Oxford Üniversitesi öğretim üyesi J.R.R. Tolkien’e teşekkür etti:

Tokyo’da dostluğu keşfeden iki Amerikayı turistin öyküsünü anlatan komedi filmi “Lost in Translation” üç ödül aldı. Film, en iyi müzikal /ya da komedi dalında birinci seçilirken filmin senaryosunu yazıp yöneten Sofia Coppola senaryosu için onur ödülü aldı. Filmin başrolünü oynayan Bill Muray ise en iyi komedi oyuncusu seçildi.

Komedi dalında Diana Keaton, başrolünü Jack Nickolson ile paylaştığı “Something Gotta Give” filmiyle, komedi ya da müzikal dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Filmde orta yaşlı bir kadınla, yaşlanmakta olan bir çapkının hikayesi anlatılıyordu.

Ödülü almak üzere sahneye çıkan Keaton, Hollywood Yabancı Basın Kurumu üyelerine hem kendisini hem de rol arkadaşlarını bu derece memnun ettikleri ve onurlandırdıkları için teşekkür etti.. Drama dalında, Charlize Theron “Monster” filminde canlandırdığı hayat kadını ve seri katil rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

“Mystic River”, Tim Robbins ve Sean Pean’e en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerini getirdi. “Üsame” adlı Afgan filmi en iyi yabancı film ödünü kazandı. Filmde Taleban’ın baskıcı rejimi altında yaşayan küçük bir kızın öyküsü anlatılıyordu.

Altın Küre ödülleri, Hollywood’da çalışan yaklaşık 90 yabancı gazeteci tarafından belirleniyor. Oscar adayları ise yarın açıklanacak.

XS
SM
MD
LG