Erişilebilirlik

Türkiye Kar ve Fırtınaya Teslim Oldu - 2004-01-23


Türkiye’nin dört bir yanını dün sabahtan itibaren etkisi altına alan kar ve fırtına, yaşamı felç etti. Dün sabahtan itibaren kar yağışı, kara, deniz ve hava ulaşımının aksamasına yol açıyor; insanların evlerinden çıkmalarını engelliyor.

Yoğun kar yağışı ve fırtına, İstanbul'un üzerine kabus gibi çöktü. Avrupa Yakası'nın yüzde 80'i elektriksiz kaldı. Kaloriferler yanmadı, sular kesildi. Ulaşım saatlerce kilitlendi, İstanbullular yollarda ve araçlarında mahsur kaldılar.

Yetkililer, elektrik tüketiminin arttığı bu günlerde özellikle İstanbul’da elektrik kesintilerine engel olmak için, halktan enerji tasarrufu yapmasını istiyor. Doğalgaz tüketiminin de rekor düzeye çıktığı belirtildi.

İstanbul muhabirimiz Soner Kızılkaya, hafta başından beri beklenen ve dün kentin üzerine kábus gibi çöken yoğun kar yağışı ile fırtınanın kentteki yaşamı felç ettiğini, ancak kent yöneticilerinin yeterli önlem alamadığını bildirdi.

Uluslararası haber ajansları, özellikle İstanbul’da evlerine gidebilmek için, milyonlarca insanın kilitlenen trafikte soğukla mücadele ettiğini, 4-5 saat beklediklerini bildiriyor.

XS
SM
MD
LG