Erişilebilirlik

Pakistan Devlet Başkanı'na Ankara'da Sıkı Koruma - 2004-01-20


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Türkiye’deki resmi temaslarına önümüzdeki saatlerde başlayacak. Ankara’ya dün giden General Müşerref’in, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmesi planlanıyor.

Ülkesinde geçen ay iki suikast girişiminden kurtulan Müşerref'in Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Pakistan liderinin uçaktan inişi sırasında havalimanının dört bir yanında silahlı özel güvenlik timleri hazır beklerken, Müşerref'in, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile aynı otomobile bindiği konvoya da çok sayıda koruma aracı eşlik etti.

Müşerref’in, 3 günlük ziyareti sırasında, terörle mücadele, organize suçlar, sağlık ve bankacılık alanlarında bazı anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Türk ve Pakistan yönetimleri, ülkelerindeki bombalı saldırılardan terörist El Kaide ile bağlantılı radikal İslamcı örgütlerini sorumlu tutuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir konuşma yapması planlanan Müşerref, Çarşamba günü İstanbul’a geçerek Türkiye’nin önde gelen işadamlarıyla bir toplantıda buluşacak.

Pakistan Devlet Başkanı, Perşembe günü, Türkiye’den ayrılarak İsviçre’ye gidecek ve Davos kentindeki geleneksel Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılacak.

XS
SM
MD
LG