Erişilebilirlik

Bağdat'taki İntihar Saldırısında Ölü Sayısı Arttı - 2004-01-19


Bağdat’taki Amerika Merkez Karargahına dün düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 20’yi aştığı bildirildi. Ölenlerden ikisinin Amerikalı olduğu sanılıyor. Saldırıda 100’ü aşkın kişinin yaralandığı belirtilirken, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu kaydediliyor.

Patlamanın meydana geldiği Amerikan karargahının girişinde gazetecilerle konuşan Yarbay Ralph Baker, olayla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Sabah 8’i 3 geçe, 500 kilogram patlayıcı madde yüklü bir araç içindeki terörist tarafından karargahın ana giriş kapılarından biri önünde havaya uçuruldu.

Patlamanın olduğu giriş noktası, birçok Iraklı’nın Amerikalılar tarafından işe alınmak için kuyrukta beklediği yerdi ve saldırı anında çok sayıda Iraklı sırada bekliyordu.

Tümgeneral Mark Kimmitt, saldırıyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

"Patlama öncesinde aracın içindeki sürücünün dışarı çıkmadığını biliyoruz, bu da saldırının bir intihar eylemi olduğunu gösteriyor."

Saldırıda Amerika Savunma Bakanlığı için çalışan iki sivil Amerikalı da öldü. 3 asker ise hafif şekilde yaralandı. Görgü tanıkları patlama sırasında çok sayıda kişinin kanlar içinde yere yığıldığını, bazılarının da yanan otomobillerinin içinde sıkışıp-kaldığını bildirdi.

Saldırı anında otomobiliyle karargahın yakınlarından geçmekte olan Iraklı Beşir Camair, gördüklerini şöyle anlatıyor:

"Olay anında arabamdaydım ve şiddetli bir patlama duydum, daha sonra da üç veya dört aracın yandığını gördüm. Hemen aracımdan çıktım, öyle bir haldeydim ki, havaya uçan camlar yüzünden başımdan yara aldığımı bile fark etmedim."

Iraklı Beşir Cemair olay yerinde tedavi edilirken, Amerikalı askerler de soruşturma için bölgeyi kordon altına aldı.

XS
SM
MD
LG