Erişilebilirlik

Genelkurmay'dan Irak Uyarısı - 2004-01-16


Genelkurmay, Irak’ta etnik temele dayalı federasyon kurulması halinde kan dökülebileceği uyarısında bulundu. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Irak’ta federasyonun etnik değil coğrafi temel üzerine kurulmasının daha iyi bir çözüm olacağını açıkladı.

Orgeneral İlker Başbuğ, bugün düzenlediği basın toplantısında Irak’taki Amerikan askerlerinin rotasyonunun İncirlik üssünden yapılmasının ulusal çıkarlara uygun olduğunu ve Bakanlar Kurulu'nun izniyle yapıldığını da bildirdi.

Orgeneral İlker Başbuğ, bugüne kadar 1512 Amerikan askerinin 12 uçakla İncirlik üssüne inip, 10 uçakla Türkiye’den ayrıldığını söyledi.

Orgeneral Başbuğ, Kuzey Irak’taki PKK militanlarının temizlenmesi konusunda Amerika ile görüşbirliği olduğunu ancak Washington’un şu sırada adım atmaktan kaçındığını, ortada bir zamanlama sorunu bulunduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Afganistan ve Irak’ta NATO kapsamında görevler üstlenebileceğini belirten Genelkurmay İkinci başkanı, Kıbrıs konusunda hükümetle komutanlar arasında görüşayrılığı olmadığını da söyledi.

XS
SM
MD
LG