Erişilebilirlik

ABD Askerlerine Göreve Devam Karşılığında İkramiye - 2004-01-07


Amerikan ordusu Irak ve Afganistan’da görev yapan askerlerine emeklilik sürelerine gelmelerine rağmen görevde kalmalarına karşılık ek ücret ödeyecek.

Irak ve Afganistan’da görev yapan ve yakında ya emekli olmayı ya da ordudan ayrılmayı planlayan 3 bin 500 Amerikan askerinin görev süreleri istekleri dışında uzatılıyor. Ayrıca savaş bölgesinden farklı yerlere gönderilmesi beklenen askerlerin de görev süreleri uzatılıyor.

Bu tür faaliyetler az sayıda aktif askeri personeli etkiliyor ancak bir yandan da Amerikan ordusunun küresel çapta verdiği sözleri yerine getirmekteki zorluklarını da yansıtıyor.

Genelkurmay Başkanı Richard Myers, Amerikan askeri kuvvetlerinin oldukça sıkı çalışmak zorunda olduğunu kabul ederken, terörle savaşın da kritik bir konu olduğuna dikkat çekti

Savaşta olan bir ülkeyiz. Birliklerimizin önemli bir kısmı terör örgütlerine yataklık yapmış iki ülkede çok önemli işler yapıyor. Bu da hem ulusal güvenliğimiz hem de uluslararası güvenlik için çok önemli.

Emekli olacakların ya da ordudan ayrılacakların görev sürelerinin uzatılmasına ek olarak Amerikan ordusu 63 milyon dolarlık bir fon ayırdı. Böylece her askere 10 bin dolara kadar ikramiye verilerek orduda kalmaları amaçlanıyor.

Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, ordunun eleman bulma konusunda herhangi bir zorlukla karşı karşıya olmadığını söylüyor. Ancak alınan önlemlerin ilerde karşılaşabilecek sorunları önleme amaçlı olduğunu kaydediyor.

Yapmaya çalıştığımız şimdiden birlikler üzerinde kontrol sağlamak ki bundan bir yıl sonra emekli olanlar ve ordudan ayrılanlar nedeniyle zorluklarla karşılaşmayalım.

Savunma Bakanı Rumsfeld ve Genelkurmay Başkanı Myers, en son Vietnam Savaşı’nda başvurulan zorunlu askerlik yöntemini kullanmaya gerek olmadığını da söylediler.

XS
SM
MD
LG