Erişilebilirlik

Bush Seçim Gezisinde - 2004-01-06


Amerika’da 2004’le birlikte başkanlık seçim yılına da girilmiş oldu. Başkan Bush, Cumhuriyetçi Parti içinde rakipsiz görünürken, Demokrat Parti’de sekiz politikacı aday adaylığı için kampanya yapıyor.

Demokratlar Iowa’da tartışır ve New Hampshire’da kampanya yaparken, Başkan Bush, icraatını kamuoyuna anlatarak seçime hazırlanıyor.

Başkan, dün de eğitim reformu politikasına dikkatleri toplayabilmek için Missouri’ye gitti. St. Luis’in başarılı okullarından birini ziyaret eden Başkan Bush burada öğrenci velileri ve öğretmenlerle konuştu.

Başkan, her çocuğun okuma yazma öğrenmesi ve gerekli eğitimi almasının Amerika’nın iç politikada birinci önceliği olduğunu vurguladı.

Başkan, “Hiçbir çocuk geride kalmayacak” adlı tasarıyı iki yıl önce yasalaştırmıştı. Yasa, okullar, öğretmenler ve öğrenciler için yüksek standartlar belirliyordu.

Yasayı eleştirenler, sistemin gereğinden fazla sınava dayandığını belirtiyor ve Başkanın eğitime yeterli mali kaynak ayırmadığını savunuyor. Başkan Bush ise aileler, öğretmenler ve vatandaşların sistemi sahiplenmesiyle en yoksul mahallelerde bile çocukların okuyabileceğini belirtiyor. Başkan St. Louis’de ziyaret ettiği Pierre Le Clede İlkokulu’nun iyi bir örnek olduğunu vurguladı.

Başkan, LeClede okulunun bütün önyargıları yendiğini kaydetti ve Amerika’nın her noktasında başarılı çalışmaların bulunabileceğini söyledi.

Başkan aynı amaçla bir mesaj vermek üzere bu hafta Tennessee’yi de ziyaret edecek.

Başkan Missouri’de olduğu gibi Tennessee’de de hem eğitim ile ilgilenecek hem de kendi seçim kampanyası için para toplayacak. Başkan, St Louis’de bir gecede 2 milyon 800 bin Dolar para topladı. Bush, seçim kampanyasına para toplama açısından tüm Demokrat adayları geride bıraktı. Bunda partisinin tek adayı durumunda olmasının da rolü büyük.

XS
SM
MD
LG