Erişilebilirlik

ABD Uluslararası Uçuşlarda Silahlı Koruma Şartı Getiriyor - 2003-12-29


Amerika’daki bazı uluslar arası uçuşlarda, silahlı korumaların görev yapması gündemde. İngiliz hükümetinin Pazar günü aldığı benzer bir kararın ardından gündeme gelen önlemin nedeni ise artan terörist tehditler.

Kısa bir süre içinde yürürlüğe girmesi beklenen kararla birlikte Amerikan yönetimi Amerika’ya sefer yapan veya Amerika’dan kalkan bazı uçaklarda silahlı kolluk güçlerinin görev yapmasını isteyecek.

İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge, bu kararın hava güvenliği açısından gerekli bir önlem olduğunu belirtti. Bakanlık sözcüsü Dennis Murphy, söz konusu kararın belirli bir tehdit üzerine mi alındığı yönündeki soruları cevapsız bıraktı.

Murphy şunları dedi:

“Ticari uçuşlarda daha fazla önlem almamızı gerektiren bazı istihbarat bilgileri olduğu ortada.”

Güvenlik güçleri Amerika’da yurt içi bazı seferlerde zaten görev yapıyor. Sözcü Murphy, yabancı bir havayolu şirketinin işbirliğine yanaşmaması durumunda ne yapılacağı sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“O uçağın Amerikan hava sahasına girmesine izin vermeyeceğiz.”

Altı Air France uçağının geçen hafta yapması planlanan Paris-Los Angeles seferleri, Amerikalı yetkililerin Fransa hükümetini, bu uçakların hava korsanlarının hedefi olabileceği yönünde uyarması üzerine iptal edilmişti.

XS
SM
MD
LG