Erişilebilirlik

İsrail Suikast Politikasına Geri Dönüyor - 2003-12-26


İsrail hükümeti, Tel Aviv yakınında girişilen intihar saldırısı üzerine, Filistinli militanları suikastle öldürme kampanyasına yeniden başlayacağını açıkladı.

Güvenlik yetkilileri, kararın, askeri yetkililerle bugün yapılan toplantı sırasında Savunma Bakanı Şaul Mofaz tarafından onaylandığını bildirdi.

İsrailli yetkililer, önceden belirlenen militanları ortadan kaldırmak için düzenlenecek saldırılarda özellikle Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve İslami Cihad liderlerinin hedef alınacağını söyledi. Hamas liderleri ise bu kararın kapsamı dışında tutulacak.

İsrail’de dün girişilen intihar saldırısında üçü kadın olmak üzere 4 İsrailli ve saldırıyı yapan Filistinli ölmüştü.

Saldırının sorumluluğunu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi. Bu saldırıdan sonra İsrail, Batı Şeria ile Gazze bölgelerini giriş çıkışa kapattı.

İntihar saldırısından önce, İsrail savaş helikopterleri Gazze’de, İslami Cihat örgütü liderlerinden Meklet Hamit’i füzeyle öldürmüştü. Hamit’in bugün yapılan cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı. Aynı füze saldırısında ikisi militan, ikisi de siviller olmak üzere 4 Filistinli daha ölmüştü.

XS
SM
MD
LG