Erişilebilirlik

Gazze'de Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor - 2003-12-23


İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki operasyonları sırasında 8 Filistinliyi öldürdüğü bildiriliyor Filistinli kaynaklara göre, baskınlarda 30’dan fazla kişi de yaralandı.

İsrail askeri sözcüsü, zırhlı birliklerin Refahiye mülteci kampına, Mısır’dan Gazze’ye uzanan ve silah kaçakçılığı yapılan tünelleri yıkmak amacıyla girdiğini bildirdi. İsrail ordusu, en son Ekim ayında, mülteci kamplarına yaptığı operasyonda 14 Filistinli’yi öldürmüştü. Taraflar arasındaki barış görüşmelerine katılan Filistinli Saib Erekat, İsrail'in yaptığı operasyonu kınadı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Anan da bir bildiri yayınlayarak saldırıyı kınadı ve İsrail'in bir işgal gücü olarak sivilleri koruması gerektiğini belirtti.

Bu arada bölgedeki Filistinli Katolik papaz Michel Sabbah, Filistin ve İsrail tarafına barış yapmaları çağrısında bulundu.

İsrail polisi ayrıca, Mescidi Aksa Camii’nde Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Mahir’e düzenlenen saldırıyla ilgili olarak beş Filistinli’nin tutuklandığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG