Erişilebilirlik

Bush Noel Partisi Verdi - 2003-12-23


Hıristiyan Dünyası, 25 Aralık’ta NOEL’e, başka bir deyişle İsa peygamberin doğum yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken, tüm dünyada Museviler Hanuka’yı kutluyor. Bu bayram 2 bin 200 yıl önce, Yahudilerin düşmanlarını yenmelerini ve bunu takip eden mucizeleri simgeliyor.

Yahudiler Kudüs’te kapatılan kutsal mabetlerini yeniden açarlar ancak mabetteki kandil “menora” nın yakılması için sadece bir günlük yağ bulunabilir. Ancak bir mucize gerçekleşir ve kandil sekiz gün boyunca hiç sönmeden yanar.

Bu nedenle 19 Aralık’tan 27 Aralık’a kadar 8 gün süren Hannuka, Işık Festivali olarak da anılıyor.

Başkan Bush, yeni yıl tatili için Camp David’deki dağ konutuna gitmeden önce Beyaz Saray’da bir NOEL partisine ev sahipliği yaptı ve Musevi konukların bayramını da kutladı.

Başkan salona girdiğinde Yahudilerin ışıklar bayramı Hanuka müziği etrafı sarıyordu.

Aslında bu bayram Musevi takvimindeki küçük bayramlardan biri. Ancak, Amerika’da Noel ile aynı zamana denk gelen Işık Festivali çok daha geniş çaplı kutlanıyor. Başkan, “baskı ve diktatörlük altında yaşayanların bir gün özgürlüklerine kavuşmasını umuyoruz,” dedi.

Başkan Bush, Pazartesi günü ayrıca Başkentin kenar mahallelerinden birinde, yakınları hapiste bulunan ailelere yardım eden bir kiliseyi ziyaret etti. Bu kilisenin uyguladığı program, 1982 yılından bu yana çocuklara Noel hediyesi dağıtan daha büyük bir projenin parçasıydı. Proje kapsamında bugüne kadar ülke çapında 6 milyondan fazla çocuğa Noel hediyeleri verildi.

XS
SM
MD
LG