Erişilebilirlik

Bremer: 'Saddam Umudunu Yitirmiş Biri' - 2003-12-21


Irak'taki Amerikalı sivil yönetici Paul Bremer, konduğu hücrede geçen Pazar ziyaret ettiği devrik lider Saddam Hüseyin'i “umudunu yitirmiş biri olarak” gördüğünü söyledi.

Bremer, 13 Aralık’ta Amerikan askerlerinin operasyonuyla doğum yeri Tikrit yakınlarında bir çukurda gizlenirken yakalanan Saddam Hüseyin’i ele geçirilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden ziyaret ettiklerini söyledi.

Bremer kendisine Amerikan birliklerinin komutanı Ricardo Sanchez ve aralarında Saddam rejimi döneminde işkence gören Geçici Hükümet Konseyi'nin Şii üyesi Muvaffak El Rubai’nin de bulunduğu dört Iraklı yetkilinin eşlik ettiğini belirtti.

Paul Bremer, CBS televizyonununun “60 Dakika” adlı haber-programa verdiği demeçte, 'Umudunu yitirmiş bir adam gördüm. Bunu gözlerinden okuyabilirsiniz. Bunun da ötesinde boyun eğdiği belli. Tanrı’ya şükür, o yenik bir adam' diye konuştu. Geçici Hükümet Konseyi'nin Şii üyesi Muvaffak El Rubai de, hücresinde ziyaret ettikleri Saddam Hüseyin'in "asabi ve küstah" olduğunu, Irak halkına karşı işlediği cinayetlerden pişmanlık duymadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG