Erişilebilirlik

Ege'de Kaçak Göçmen Teknesi Battı: En az 60 Ölü - 2003-12-21


Türkiye’den Avrupa’ya kaçak göçmen taşıyan motorun batması sonucu 60 kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Türk ve Yunan kurtarma ekipleri Marmaris açıklarında motorun battığı tahmin edilen yerde yürüttükleri yoğun arama çalışmalarına son verdi. Kazadan kurtulan bir Iraklı, araçta en az 55 kişinin daha bulunduğunu söyledi. Kurtulanlar arasında 10 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu bildirildi.

Irak, Ürdün ve Afgan vatandaşı kaçak göçmeni taşıyan motor Rodos’a gidiyordu. Kaza, Iraklı bir göçmenin denizde bir tahta parçasına tutunmuş olarak bulunduğu zaman fark edildi. Kazadan başka kurtulan olmadığı tahmin ediliyor. Kaza bölgesinde 13 can yeleği ile motordan bazı parçaların bulunduğu açıklandı.

Kaza kurbanlarını arama çalışmalarına Yunanistan da katıldı. Yunan arama ve kurtarma ekipleri, Türk karasularında meydana gelen kazanın kurbanlarını kendi karasularında helikopter ve motorlarla yürüttü.

Avrupa ülkelerinde daha iyi yaşam koşullarına kavuşmak amacıyla Asya, Afrika ve Ortadoğu’dan binlerce kaçak göçmen kötü koşullardaki gemilerle veya TIR kamyonlarına büyük miktarlarda para ödeyerek Türkiye üzerinden geçiyor. Bunlardan bir bölümü kazaya uğrayarak hayatını kaybediyor.

XS
SM
MD
LG