Erişilebilirlik

Irak'ta Şiddet - 2003-12-19


Bağdat’ta Şii Bedir Tugayları milislerinin kullandığı bir binanın çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Olayla ilgili çelişkili haberler alındı. Bedir Tugayları’nın bağlı olduğu ülkenin en büyük Şii partisi Irak İslam Devrimi Konseyi, binaya bombalı saldırı düzenlendiğini bildirdi. Amerikalı yetkililer ise Irak polisinin, binanın kaza sonucu çıkan bir patlamada çöktüğünü belirlediğini açıkladı. Bu olaydan iki gün önce de Konsey’in önde gelen liderlerinden Muhammed El Hekim Bağdat’ta vurularak öldürülmüştü.

Konsey yetkilileri, saldırılardan Saddam yanlılarını sorumlu tutuyor. Bugüne kadar Konsey üyelerine yönelik saldırılarda toplam 70 Şii öldürüldü.

Irak’tan bugün gelen önemli bir diğer haber de ülkedeki sivil Amerikan yönetiminin lideri Paul Bremer’in yaptığı açıklama oldu.

Amerikalı yetkili, 6 Aralık günü konvoyuna saldırı düzenlendiği yolundaki haberleri bugün doğruladı. Bremer, saldırganların konvoydaki araçlara patlayıcı madde attığını, daha sonra da silahla taradığını söyledi. Paul Bremer, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in Bağdat’ı ziyaret ettiği gün düzenlenen bu saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti.

XS
SM
MD
LG