Erişilebilirlik

Bush: 'Irak'ta Karanlık ve Acı Dolu Dönem Bitti' - 2003-12-15


Başkan Bush, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in yakalanmasının, Irak’ta karanlık ve acı dolu bir dönemin bittiğini söyledi. Bush, Saddam Hüseyin’in şimdi milyonlarca kişiyi yoksun bıraktığı adaletle yüzleşeceğini belirtti. Saddam Hüseyin’in yakalanmasının özgür bir Irak’ın doğuşu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Bush, Irak halkının artık Saddam Hüseyin yönetiminden korkmasına gerek kalmadığını ifade etti.

Bush, Saddam'ın yakalanışıyla ilgili olarak ilk açıklamasını Pazar günü Beyaz Saray’da yaptı. Başkan, televizyonlardan yayınlanan konuşmasında Irak tarihinde karanlık ve acı dolu bir dönemin sona erdiğini vurgulayarak, “Umut dolu bir gün başladı” dedi. Bush şöyle konuştu:

“Artık bütün Iraklılar birleşerek şiddeti reddedebilir ve yeni bir Irak kurabilir. Bu adamın yakalanması, özgür bir Irak için hayati bir önem taşıyor.”

Ulusa ve uluslararası topluluğa seslenen Başkan Bush, 4 dakikalık kısa konuşmasında, Irak halkının artık asla Saddam'dan korkmayacağını söyledi.

Başkan, Saddam’ın Tikrit’te ele geçirilmesinden dolayı Amerikan kuvvetlerini kutladı ve “Görevin başarısı Irak’ta görev yapan personelimiz açısından övünülecek bir olaydır. Operasyon, çok geniş bir ülkede diktatörün izini bulan istihbarat uzmanlarının harika bir çalışmasına dayanarak gerçekleştirildi.” dedi.

Başkan Bush, konuşmasında, Irak’taki Amerika öncülüğündeki koalisyon birliklerini “Kahramanca çarpışan güçler” olarak tanımladı, teşekkür etti. Bush şöyle dedi:

“Hala, Orta Doğu’nun kalbinde özgürlüğün doğuşunu kabul etmek yerine masum insanları öldürmeyi sürdürecek teröristlerle karşı karşıyayız. Bu tür insanlar, Amerikan halkına yönelik doğrudan bir tehdittir ve bertaraf edilecektir. Bu aşamaya, sabırla, azimle ve büyük bir dikkat gerektiren adımlarla geldik. Ve bu stratejimizle ilerlemeye devam ediyoruz. Teröre karşı savaş, tek tek insanların yakalanmasıyla, hücrelerin çökertilmesiyle ve birbirini izleyen zaferlerle yürütülen farklı bir savaş türüdür. Amerika, bu savaş kazanılıncaya kadar hiçbir zaaf göstermeyecek.”

XS
SM
MD
LG