Erişilebilirlik

Tel Aviv'de Patlama: İki Kişi Öldü - 2003-12-11


Tel Aviv’de kısa bir süre önce bir kafeyle döviz büfesi yakınında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada enaz iki kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yalandı. Patlamanın terörist bir saldırı olup olmadığı ise bilinmiyor. İsrail Polisi bölgeye ek birlik sevkederken, ambulanslar da yaralıları hastanelere taşıdı.

Bu arada, Gazze’de Refah Mülteci kampında İsrail askerleriyle Filistinliler arasında bugün çıkan çatışmada en az 4 Filistinli öldü, 12 kişi de yaralandı. Filistinli görgü tanıkları, günün erken saatlerinde İsrail askerlerinin kampa girerek iki evi kuşattığını ve çatışmaya girdiğini söyledi. İsrail, kampa, aranan militanların tutuklanması için girildiğini bildirdi. Evde bulunanların İslami Cihat militanları olduğu iddia ediliyor. Refah mülteci kampı Mısır sınırında ve silah kaçakçılığının merkezi kabul ediliyor. Öte yandan Batı Şeria’da dün gece yapılan baskınlarda da biri kadın 11 Filistinli militan ele geçirildi.

Bu arada Ariel Sharon’un koalisyon hükümetinin bazı üyeleri, Başbakanın Filistin bölgelerindeki bazı Yahudi yerleşim merkezlerini kaldırması durumunda istifa tehdidinde bulundu. Filistin Başbakanı Ahmet Kureya da, Ariel Sharon’dan “Yol Haritası” adlı barış planı dışında, tek yanlı adım atmamasını istedi.

XS
SM
MD
LG